21 Mart 2010 Pazar

İslami Cihad Anlamı

Share

Islam'in yukselmesi, korunmasi ve yayilmasi icin her turlu calismada bulunmak, ugrasmak, gayret sarfetmek ve bu yolda sicak ve soguk savasa girmektir. Daha acik bir ifade ile Allah (c.c.) tarafindan kullarina verilmis olan bedeni, mali ve zihni kuvvetleri Allah yolunda kullanmak, o yolda feda etmektir. Insanin maddi-manevi butun varligini Allah yolunda ortaya koyarak Hakk'in dusmanlarini ortadan kaldirmak icin savasmasi "cihad"dir.

"Iman edenler Allah yolunda cihad ederler. Kufredenler de tagut yolunda savasirlar." (Nisa Suresi, 76)

"Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gunune inanmayan, Allah'in ve Resulunun haram kildigini haram saymayan ve hak dini (Islam) din edinmeyen kimselerle, kuculup boyun egerek elleriyle cizye verecekleri zamana kadar savasin." (Tevbe Suresi, 29)

Bu ayet-i kerimeler: Insanlari insanlara kole yapan sistemleri yikmayi acikca emrediyor. Butun insanlar Allah'in kuludur. Hic kimse kendinden uydurdugu sistemlerle Allah'in kullarina hukmedemez. Bununla birlikte "Dinde zorlama yoktur" prensibi de muhimdir. Kullarin kullugundan kurtulduktan sonra inanc icin zorlama yoktur.

Musluman, savas meydanina atiyla cihada cikmadan once kendi icinde cihad yapar. Kendi nefsi istekleri, sehevi duygulari ve kotu istekleriyle cihad eder.. Kendi menfaatleri ve kabilesinin menfaatleri ile Islam disi her seyle cihada cikar. Yalniz Allah'a kulluk fikrini gerceklestirmek, yeryuzunde Allah'in saltanatini gasb eden putlari ve putculari yikmak ve Allah'in hakimiyetini saglamak icin cihada cikar.

Düzeltilerek alınmıştır: http://cihad.6te.net/islamda_cihad.html

0 yorum:

Yorum Gönder

İslam Dini Blog Sitesi | Desing By- LiBeRalx- 2010